2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Temel Bilimler Dersleri Muafiyet Sınav Takvimi hk.

20.09.2022

Değerli Öğrencilerimiz,

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Üniversitemiz Bölümleri Eğitim Planlarında yer alan ve ilgili Bölümler tarafından verilen,

Temel Bilimler dersleri için muafiyet sınavı yapılacaktır. Başvurular aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde başvuru sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır.

Muafiyet Sınavı İlkeleri

1. Muafiyet sınavına İngilizce hazırlık sınıfına veya 1. sınıfa yeni başlayacak öğrenciler girebilirler.

2. Muafiyet sınavında CC ve üstü notu alan öğrencilerin bu dersleri, transkriptlerine notlu ve kredili olarak işlenir.

3. Muafiyet sınavına girmek isteyen öğrenci ilan edilen başvuru tarihlerinde muafiyet.yildiz.edu.tr adresindeki “Muafiyet Sınav Formu”nu doldurup başvuru yapar ve formun çıktısını alıp ıslak imzalı olarak sınav günü sınav gözetmenine teslim eder.

4. Geçiş ile kayıt yaptıran öğrencilere muafiyet sınav hakkı tanınmaz.

5. Öğrenciler muafiyet sınavına sadece bir kere girebilirler.

6. Sınava belirtilen zamanda gelmeyen veya kayıt olmadan sınava gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.

7. Öğrenciler sınava T.C. kimlik kartı/nüfus cüzdanı, üniversite kayıt belgesi/üniversite öğrenci kimlik kartı ve ıslak imzalı Muafiyet Sınav Formu ile gelmelidirler. Belgeleri eksik olan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

8. Muafiyet sınavının yer ve saat bilgileri YTÜ Öğrenci İşleri Web Sayfasında ve ilgili bölümlerin web sayfalarında duyurulur.