YÖKSİS Üzerinde Aktif-Pasif Öğrenci

06.09.2023

YKS, DGS, Yurtdışından Lisans Programlarına öğrenci kabulü ile lisans programına kaydı yapılan öğrenciler ilk kayıt yaptırdığı tarihten itibaren 30 gün süre ile YÖKSİS üzerinde aktif olurlar.

İlk kayıtlardan itibaren öğrencilerin katkı payını ödemeleri (9. yarıyıldan itibaren) ve akademik takvimde ders kayıt için belirtilen tarihlerde sistem üzerinden ders kaydını gerçekleştirmeleri durumunda YÖKSİS üzerinde aktif olurlar. (Ders kaydını yapmadan öğrencinin katkı payını ödemiş olması aktif görünmesini sağlamaz.)

Yabancı Dil Hazırlık aşamasında bulunan öğrenciler ders kaydı yapmaz. Bu aşamada bulunan öğrencilerin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlık bilgisinin girilmesi ve kur atamasının yapılması üzerine YÖKSİS üzerinde aktif olurlar.

ERASMUS ile yurt dışında bulunan öğrenciler ve YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde belirtilen nedenlerle kayıt dondurma kararı bulunan öğrenciler ilgili fakültenin fakülte yönetim kurulu kararını sistem üzerine eklemesi üzerine ders kaydı yapmış olmasa bile YÖKSİS üzerinde aktif görünür.