Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

DUYURULAR

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları hk.

07.02.2023

 

Değerli Öğrencilerimiz,

 

09 Şubat 2023 tarihli Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın açıklaması doğrultusunda Üniversitemizde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir. Açıklamalar doğrultusunda başlangıç tarihimiz güncellenerek Üniversitemiz web sayfası ve sosyal medya sayfalarından duyurulacaktır. 

 

 

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı ders kayıtları, ise akademik takvimde belirtilen tarihten bir hafta ertelenerek 20-28 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Ayrıca mazereti bulunan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemlerini 10 Mart 2023 tarihine kadar kayıtlı oldukları bölüm başkanlıklarının e-posta adreslerine gönderecekleri dilekçe ile de yapabilecektir.

 

 

Ders kayıt takvimi ve Ders Kayıt Kılavuzları sayfada belirtilmiş olup, YTÜ Lisans Akademik Takvimi için buraya tıklayınız.

 

Ders kaydı, OBS üzerinden (https://obs.yildiz.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx) üzerinden Kullanıcı Adı ve Şifre bilgileri ile yapılır.

 

Ders kayıtları ile ilgili sorunlarla ilgili olarak Fakültelerin Bölümlerin web sayfaları ve e-posta adresleri için buraya tıklayınız.

 

Ders Kayıt işlemlerinizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için hazırlanan kılavuzları dikkatle inceleyiniz.

 

  1. YTÜ Öğrencilerinin Üniversitemizden ve/veya Diğer Üniversitelerden Ders Alabilmelerine İlişkin Ders Seçim İlkeleri Kılavuzu
  2. Diğer Yükseköğretim Kurumlarında Kayıtlı Öğrencilerin Üniversitemizden Özel Öğrenci Olarak Ders Alabilmelerine İlişkin Ders Kayıt Kılavuzu
  3. YTÜ OBS Sistemine Giriş ve Sistem Üzerinden Ders Kayıt Süreci Kılavuzu